Modulair bouwen (flexwoningen) v1

Modulair bouwen (flexwoningen)

De Maatschap Projecten is gespecialiseerd in modulair bouwen. Hiervoor maken we gebruik van geprefabriceerde units (flexwoningen) die samen meerdere ruimtes of hele gebouwen vormen. Het grote voordeel van deze manier van bouwen is de snelheid. Cruciaal als het van belang is om in zeer korte tijd voor veel mensen huisvesting te creëren. Daarnaast zorgt modulair bouwen voor flexibiliteit, zodat de ruimte past bij de wensen van de opdrachtgever en de behoeften van de bewoners. Tot slot is deze manier van bouwen kostenefficiënt en blijft de impact op de locatie beperkt. 

Van locatieschouw tot een leefbare buurt: we zijn jouw partner voor tijdelijke of semipermanente huisvestingslocaties. We pakken het project van A tot Z aan, hebben oog voor de belangen van stakeholders en zijn transparant over financiën. Ook voor projectmatige ondersteuning en beheer kun je bij ons terecht. We denken altijd mee, maar de opdrachtgever blijft in de lead. 

Huisvesting = haast 

Onze projecten zijn net zo divers als de wensen van onze opdrachtgevers. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn we snel in staat om partijen samen te brengen voor een soepele samenwerking. We schakelen snel, denken in oplossingen en tackelen onvoorziene problemen. Onze stevige organisatieskills zijn het fundament waarop we alles bouwen.
Huisvesting is haast. Dat begrijpen we. Of het nu gaat om het regelen van woonruimte voor studenten, asielzoekers, daklozen, ouderen of arbeidsmigranten. Voor elke groep gelden andere eisen aan huisvesting en dan zijn er ook nog eens verschillende geldstromen. Wij brengen (semi)overheidsinstellingen en projectontwikkelaars samen. Zo ontstaat een win-winsituatie. De overheid realiseert woonruimte, projectontwikkelaars kunnen met tijdelijke huisvesting rendement maken op grond waarop om diverse redenen (nog) niet kan worden gebouwd. 

Kwaliteit en maatwerk

Als opdrachtgever heb je bij De Maatschap Projecten één aanspreekpunt als het gaat om de inrichting, het ontwerp, de watervoorziening, de elektriciteit, het onderhoud en het projectmanagement. Al onze oplossingen voldoen minimaal aan de normen van de Stichting Normering Flexwonen en andere PvE. Daarnaast koop je bij ons niet alleen de materialen, maar ook projectmanagement. Wij zoeken voor jouw specifieke uitdaging de perfecte oplossing. We werken samen met verschillende leveranciers en zijn volledig onafhankelijk. We hebben kennis van alle aspecten van semipermanente voorzieningen. Van sanitair tot inboedel. Daarmee onderscheiden we ons als partner voor jouw huisvestingsbehoeften, waarbij kwaliteit en maatwerk vooropstaan.

Voor wie bouwen we?

(Semi-)overheid

 • Gemeentes
 • COA
 • Veiligheidsregio’s
 • Universiteiten
 • Scholen 
 • Ziekenhuizen
 • Commerciële instellingen
 • Bedrijven
 • Projectontwikkelaars

 

Onze werkwijze in 5 stappen

 1. Voordat we een locatie gaan realiseren, start de schouwfase waarin we alle behoeften in kaart brengen.
 2. Tijdens de ontwerpfase maken we een ontwerp voor de locatie en een offerte. Geen verrassingen achteraf, want we spreken een vaste toeslag af op materialen en diensten die wij afnemen bij onderaannemers. We werken met open boeken. Je kunt facturen altijd inzien.
 3. Offerte akkoord? Daarna begint de realisatiefase en starten we volgens een planning.
 4. Tijdens de bouwfase houden we nauw contact met jou als opdrachtgever.
 5. Tot slot volgt de onderhoudsfase. We zorgen er desgewenst voor dat de locatie blijvend in topconditie is en dat de opdrachtgever tevreden is met het eindresultaat.

Schouwen

01

Ontwerpen

02

Offerte

03

Bouwen

04

Onderhoud & beheer

05

De meestgestelde vragen over modulair bouwen (flexwoningen)

Het grootste voordeel is de snelheid van oplevering! Afhankelijk van de hoeveelheid units kan binnen een paar weken tot enkele maanden een heel dorp gebouwd worden. Andere voordelen zijn dat ze verplaatsbaar, stapelbaar en snel opschaalbaar zijn met een korte montagetijd op de bouwplaats. Daarmee biedt modulair bouwen een betaalbare oplossing voor het huidige woningtekort.

Ja, alles is mogelijk, van kleine, individuele studio’s tot een volledig dorp van duizenden vierkante meters. Dat is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de locatie.  

Zeker. Wij zijn op de hoogte van alle vergunningseisen rondom het Bouwbesluit en het ruimtelijk Programma van Eisen vluchtelingenopvang. Elke maatschappelijke opvang heeft zijn eigen eisen. Zo verschillen bijvoorbeeld de regels van een statushouder ten opzichte van een Oekraïense vluchteling.

Wij kunnen een rol spelen bij het hele traject waarbij we onze opdrachtgevers volledig ontzorgen. Dat begint bij advies over de locatie, assistentie bij het vergunningstraject, het ontwerp, de bouwbegeleiding, de inrichting en het onderhoud en beheer.

Units worden vaak tijdelijk neergezet, maar ze hebben vrijwel altijd een langere levensduur dan de vergunning. Met goed onderhoud en beheer kunnen flexwoningen tientallen jaren meegaan. Na een kleine opknapbeurt zijn ze weer klaar voor een volgende bewoning.