Vastgoed transformatie v1

Vastgoed transformatie

Als gemeente met de wens om vastgoed te transformeren of als projectontwikkelaar met niet-renderend vastgoed, ben je bij De Maatschap Projecten aan het juiste adres.

We begrijpen de urgentie van een snelle transformatie, vooral bij overheidsinstellingen. Daarom kunnen wij in een hele korte tijd zorgen voor een basisoplossing, die daarna verder kan worden geüpgraded. Dit garandeert een snelle doorlooptijd zonder in te boeten aan kwaliteit.

Voor projectontwikkelaars geldt: als vastgoed niet langer worden gebruikt voor het oorspronkelijke doel, dan kan het aantrekkelijk zijn om dit te transformeren naar semipermanente huisvesting of bedrijfsruimte. Zo valt er toch nog rendement op het vastgoed te behalen. Daarbij kunnen wij je helpen met een totaaloplossing.

Stichting Normering Flexwonen

Bij De Maatschap Projecten is er altijd één aanspreekpunt als het gaat om de inrichting, het ontwerp, de watervoorziening, de elektriciteit, het onderhoud, de verhuur, de verkoop en het projectmanagement. Al onze oplossingen voldoen minimaal aan de normen van de Stichting Normering Flexwonen.

Expertise in huis

Natuurlijk is het mogelijk om lokale aannemers in te zetten voor bouwoplossingen. Zij kennen de locatie en de lokale wet- regelgeving. Dat is een voordeel. Daar staat tegenover dat na de bouw het onderhoud vaak wordt uitbesteed, waardoor er een gebrek aan continuïteit kan ontstaan. Wij begrijpen dat het bij tijdelijke bouwoplossingen draait om snelheid. En ieder vorm van huisvesten is een expertise op zich, want geen enkel pand of locatie is identiek. Wij hebben alles in huis om een project snel en succesvol af te ronden, inclusief projectmanagement, onderhoud en beheer. 

Voor wie doen we dit?

(Semi-)Overheid

 • Gemeentes
 • COA
 • Veiligheidsregio’s
 • Universiteiten
 • Scholen 
 • Ziekenhuizen
 • Commerciële instellingen
 • Bedrijven
 • Projectontwikkelaars

Onze werkwijze in 5 stappen

 1. Voordat we een locatie gaan realiseren, start de schouwfase waarin we alle behoeften in kaart brengen.
 2. Tijdens de ontwerpfase maken we een ontwerp voor de locatie en een offerte. Geen verrassingen achteraf, want we spreken een vaste toeslag af op materialen en diensten die wij afnemen bij onderaannemers. We werken met open boeken. Je kunt facturen altijd inzien.
 3. Offerte akkoord? Daarna begint de realisatiefase en starten we volgens een planning.
 4. Tijdens de bouwfase houden we nauw contact met jou als opdrachtgever.
 5. Tot slot volgt de onderhoudsfase. We zorgen er desgewenst voor dat de locatie blijvend in topconditie is en dat de opdrachtgever tevreden is met het eindresultaat.

Schouwen

01

Ontwerpen

02

Offerte

03

Bouwen

04

Onderhoud & beheer

05

De meestgestelde vragen over vastgoed-transformatie

Het is sneller dan nieuwbouw en goedkoper bij gebouwen waarbij de ruwbouw nog in relatief goede staat is. Het voorkomt leegstand, is door hergebruik duurzaam en het biedt een goede oplossing om sneller uit de wooncrisis te komen.

Wij regelen alles wat nodig is. Van de vergunning van de locatie, tot het (her)ontwerp, de realisatie, het onderhoud en beheer. Kortom, van tekening tot een complete inrichting, zo nodig hangen we de gordijnen voor je op. 

Vanwege de grote vraag naar woonruimte, is het transformeren van vastgoed vaak veel goedkoper, sneller én duurzamer dan wanneer een gebouw gesloopt wordt. Neem contact op met De Maatschap Projecten voor een vrijblijvende haalbaarheidscheck op kosten, ontwerp en planning.